loading

Naš fitnes center vam ponuja inovativne vadbe in strokovno vodstvo za dosego vaših fitnes ciljev. Pridružite se nam zdaj!

KICKBOXING

Korenine Kickboxinga segajo v Azijo 2000 let nazaj. Moderni tekmovalni Kickboxing se je uveljavil v 70-ih letih prejšnega stoletja in sicer potem, ko so ameriški strokovnjaki karateja priredili tekmovanja, pri katerih je bil dovoljen polni kontakt (full-contact) ter udarci, ki pri karateju niso dovoljeni. Razvoj Taekwondo-ja izhaja iz ozemlja današnje Koreje. To borilno veščino so trenirali že pred 2000 leti. V začetku 20. stoletja so Japonci začeli zatirati vse elemente korejske kulture, vendar so mojstri gojili Taekwondo skrivaj.

Taekwondo je v osnovnem pomenu neoborožen boj, ki je namenjen samoobrambi. Taekwondo v dobesednem prevodu pomeni: tae – nožna tehnika, kwon – ročna tehnika in do – umetnost ali način življenja. Slovenija se lahko v obeh športih pohvali s številnimi vrhunskimi športniki, za katere lahko rečemo, da so odlični borci in atleti. Naši tekmovalci kickboxinga in taekwondo-ja so prinesli medalje iz številnih evropskih in svetovnih prvenstev.

Pri nas organiziramo treninge, ki jih vodijo trenerji z bogatimi izkušnjami. S temi treningi boste zbistrili svoje misli ter se naučili poslušati svoje telo. Svetovali vam bomo, kako se pravilno prehranjevati, katera prehranska dopolnila lahko uporabljate in dobili navodila o tem, kako pravilno pristopiti k ostalim športom. Treningi so prijetni in dinamični, prilagojeni tako moškim kot ženskam. Pridobili boste kondicijo z aerobno in anaerobno vadbo, okrepili srce in ožilje, znižali nivo holesterola in odvečne maščobe, porabili veliko kalorij in oblikovali celotno telo.

Vaša samozavest se bo dvignila, psihično boste umirjeni in hkrati boste poskrbeli za svoje zdravje, naše največje bogastvo.

MUAY THAI – TAJSKI BOKS

Muay Thai je borilna veščina pri kateri se izvaja tako ročna kot nožna tehnika (v vse višine telesa). Dovoljena je tudi uporaba komolcev in kolen.Pri treningih tajskega boksa je zelo pomembna tehnika, zato poteka učenje tako v kontaktu s partnerjem kot tudi na fokuserjih in vreči za boks. Treningi so primerni za moške in ženske, zato ste na vadbo tajskega boksa vabljeni vsi, ki si želite izboljšati svoje telesno in duhovno zdravje, dvigniti samozavest, povečati vitalnost, gibljivost in ravnotežje ali celo izgubiti odvečne kilograme med prijetnim druženjem. Starost in spol nista omejitev. V bistvu je edina omejitev v glavi, vendar je tudi to mogoče premagati.

Potek treninga:
Treningi so prilagojeni stopnji znanja posameznika, zato obstajajo začetni, rekreacijski in napredni treningi. Ne glede na nivo znanja treniramo vsi skupaj, saj le tako lahko dobi učenec pravi vpogled v veščino in doživi njeno pravo vzdušje.

Za vadbo tajskega boksa potrebujemo:

  • kolebnico
  • bandažne povoje
  • rokavice za boks 12-OZ
  • ščitnike za golenico in nart
  • ščitnik za zobe
  • kratke hlačke in majico
  • brisačko
  • plastenko vode (1L)
  • V dvorani treniramo bosi!